Nagykövetségünk a korábbi évek hagyományainak megfelelően immáron ötödik alkalommal adott a Ramadán ideje alatt böjttörő vacsorát a török politikai és üzleti élet meghatározó tagjai számára. A török kormányzat részéről Mustafa Varank ipari és technológiai miniszter, a magyar-török Gazdasági Vegyesbizottság társelnöke volt a díszvendég. Az eseményen emellett jelen volt Faruk Kaymakci külügyminiszter-helyettes, Nadir Alpaslan kulturális és turisztikai miniszterhelyettes, Cemil Yaman képviselő, a Török-Magyar Baráti Tagozat elnöke, Sami Cakir képviselő, Mansur Yavas, Ankara főpolgármestere, Erkan Ibiş, az Ankara Egyetem rektora, valamint Düsen Kaisenov, a Nemzetközi Türk Kulturális Szervezet főtitkára.

 

 

A programon részt vett a Magyar-Török Üzleti Tanács elnöke és több tagja, tiszteletbeli konzuljaink, illetve számos magyaroroszági befektetésekben érdekelt üzletember. Az vacsorát megelőzően Mátis Viktor nagykövet és Mustafa Varank miniszter köszöntötték a megjelenteket, melynek keretében méltatták a kiváló török-magyar kétoldalú kapcsolatokat, egyúttal kitekintést adtak a két ország által kitűzött célokról.

 

 

Nagykövetségünk ezúton is köszönetét fejezi ki azoknak, akik részt vettek az immáron hagyománnyá vált rendezvényen. Mindenkinek békés Ramadánt kívánunk a böjt fennmaradó részére!