2019. október 23-án Magyarország nagykövete, Mátis Viktor az Ankarai Egyetem Hungarológia Tanszékének nagy értékű könyvadományt adott át. Az ünnepélyes keretek között megtartott ceremónián a Nyelv-, Történelem- és Földrajztudományi Kar dékánja, İhsan Çiçek, valamint Erdal Çoban, a Hungarológia Tanszék vezetője mondott köszönetet a magyar felajánlásért.

Az átadást a hungarológus hallgatók, tanáraik és alumnik mellett megtisztelték jelenlétükkel Fodor Pál, Hamza Gábor, Hóvári János és Sipos János tudósok is, akiket az Ankarai Egyetem aznap avatott díszdoktorrá.

A magyar nyelvű, irodalmi és történelmi témájú könyvek között olyan értékes darabok is szerepelnek, mint Borovszky Samu Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozata. A kari könyvtárban elhelyezett adomány kiegészíti a nagykövetségünk által korábban felajánlott köteteket, és hozzájárul ahhoz, hogy a hungarológiai tanulmányokat folytató diákok a lehető legmagasabb szintű ismereteket sajátítsák el a magyar történelemről és kultúráról.