A korábbi évekhez hasonlóan nagykövetségünk az idén is részt vett a török Külügyminisztériumi Házastársak Egyesülete, a DMEDD (Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği) által szervezett jótékonysági vásáron. Az ankarai Sheraton Hotelben 2018. november 25-én megrendezett esemény keretében alapvetően az Ankarában működő diplomáciai képviseletek árusították országaikhoz valamilyen módon kapcsolódó termékeiket.

Az így befolyt pénz – a DMEDD közvetítésével – ez alkalommal is török oktatási és egészségügyi intézmények, valamint rászoruló családok, illetve gyermekek megsegítésére kerül felhasználásra.

A magyar nagykövetségi stand kínálatában Magyarországról beszerzett, alapvetően a nagyköveti házaspár és néhány munkatárs által felajánlott kézműves ajándéktárgyak, magyar borok, textíliák, fűszerek, édességek, valamint a hazánkat népszerűsítő kiadványok szerepeltek, amelyeket Kiss Gábor nagykövet és Kiss-Henézi Dóra nagykövetné asszony kínáltak az érdeklődők számára. A magyar termékek iránti kereslet a tavalyi évhez hasonlóan nagy volt, amelyet jól mutat, hogy idén – a tavalyi összeget meghaladva – 6915 lírát (mintegy 370 ezer forint) sikerült összegyűjtenie külképviseletünknek, s ezzel ismét előkelő helyen szerepelt a résztvevők között.

A több ezer érdeklődőt vonzó jótékonysági vásár keretében történő magyar megjelenés kiváló lehetőséget nyújtott az ország-imázs további erősítésére. A magyar termékek iránt fokozott kereslet mutatkozott, meglepően nagy érdeklődés volt a népi motívumokkal díszített tárgyak és ruhák iránt.