2018. szeptember 29-én a nagyköveti rezidencián került megrendezésre nagykövetségünk szezonnyitó rendezvénye az Ankara és környékén élő magyar közösség számára. 2018. szeptember 29-én a nagyköveti rezidencián került megrendezésre nagykövetségünk szezonnyitó rendezvénye az Ankara és környékén élő magyar közösség számára. 

Az immáron több éves hagyományra visszatekintő eseményen Kiss Gábor nagykövet köszöntötte a résztvevőket, bemutatta a közösség új tagjait, így – egyebek között – a külképviseletünkre érkező új kollégákat, az Ankarai Egyetem nemrég munkába állt magyar lektorát, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Program (KCsP) törökországi ösztöndíjasát. Emellett a misszióvezető ismertette az elkövetkező hónapok magyar vonatkozású programjait, köztük az október 10-én esedékes magyar nyelvű ankarai szentmisét, valamint október 23. alkalmából tervezett ünnepi fogadásunkat.

A rendezvény keretében – a törökországi KCsP ösztöndíjas szervezésében – táncház programra is sor került. Így a mintegy száz fő részvételével lezajlott esemény nem csupán a helyi magyar közösség összetartását erősítette, annak keretében a vendégek megismerkedhettek a magyar tánckultúrához kapcsolódó néphagyományokkal is.