Tisztelt Törökországban élő magyar állampolgárok!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal az alábbi tájékoztatást adta a tartósan külföldön élő magyar állampolgárok 2022-es népszámlálása kapcsán:

„Azoknak a magyar állampolgároknak, akik tartósan, 12 hónapot meghaladóan külföldön élnek, nem kell a népszámlálásban részt venni. Kivétel ez alól, ha van Magyarországon olyan lakóingatlanjuk, amelyben 2022. október 1-én nem lakott senki. Ebben az esetben egy Lakáskérdőívet kell kitölteni, megjelölve, hogy a lakás üres. Itt javasoljuk, hogy kérjék Magyarországon élő családtag, ismerős segítségét. Ha nincsen erre lehetőség a számlálóbiztos fogja a lakcímet szemrevételezés vagy a szomszédok információi alapján nem lakottként felvenni.”

Az adategyeztetés elősegítése érdekében a hivatal rendelkezésre bocsátott egy külföldről is hívható ügyfélszolgálati telefonszámot (+3613456789) a számlálóbiztosokkal való kapcsolatfelvétel céljából. A telefonszámon a szóban forgó ingatlan lakcímének megadását követően az ügyfélszolgálat tájékoztatást ad a számlálóbiztos személyéről és elérhetőségeiről, amelyen közvetlenül lesz lehetőség egyeztetni.