2018. június 6-án nagykövetségünk a magyar V4 elnökségi év ankarai záró programjaként zongorakoncertet szervezett a nagyköveti rezidencián Medgyesi Zsolt junior príma-díjas zongoraművész közreműködésével.

A mintegy 80 meghívott vendég között – a visegrádi országok nagykövetei mellett – megjelent Christian Berger, az ankarai EUDEL misszióvezetője és több más misszióvezető (pl. a brit, a román, a belarusz, a szingapúri, a mexikói, stb.), a török külügyminisztérium számos tisztviselője (így a területi főosztály teljes vezetése), a KÜM államtitkárának a felesége, mint török diplomata feleségek szervezetének elnöke, valamint számos olyan társadalmi szervezetek képviselői, mint a nagy tekintélynek örvendő az ANAÇEV Alapítvány (Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı /Anatóliai Kortárs Oktatási Alapítvány) képviselői.

A megjelenteket üdvözölve Kiss Gábor nagykövet köszöntőjében kitért a Visegrádi Csoport együttműködésének alapjaira és jelentőségére, hangsúlyozva, hogy az megalakulása óta a kölcsönös bizalomra, a rugalmasságra, és a közös hagyományokra, értékekre, érdekekre épül. A nagykövet kifejezte reményét, hogy a magyar elnökségi év során Ankarában megvalósított különböző rendezvények tovább erősítették a V4 és Törökország együttműködését, egymás jobb megismerését. A nagyköveti beszédet követően Medgyesi Zsolt zongoraművész ismertette a repertoárt, amely a visegrádi országok zeneszerzőinek műveiből állt. A nagysikerű koncertet állófogadás követte.