Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének.
Tovább

Törökországból induló nemzetközi repülőjáratok felfüggesztése

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy 2020. március 28-tól a Törökországból induló nemzetközi járatok határozatlan időre felfüggesztésre kerültek.
Tovább

Tájékoztatás az Isztambuli Repülőtérről induló nemzetközi járatokról

Felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy 2020. március 27-től az Isztambuli Repülőtérről a lenti városokba indul nemzetközi repülőjárat: Hong Kong, Addisz-Abeba, Washington.
Tovább

Magyar állampolgárok beutazásának korlátozása Törökországba

Hivatalosan ma 17.00 órától Törökország beszüntette a Törökország és Magyarország közötti légi közlekedést. Ettől az időponttól magyar állampolgár, vagy az, aki az a harmadik országbeli állampolgár, aki az elmúlt 14 napban Magyarországon járt, nem léphet be Törökországba. A magyar állampolgárok Törökországból való kilépése továbbra is engedélyezett. Törökországi tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgár a világjárvány alatt egy alkalommal léphet be Törökországba.
Tovább

Változás a Turkish Airlines Magyarország felé tartó járataiban

A Turkish Airlines tájékoztatása szerint a március 21 és 22-én Isztambulból Budapestre induló járatokat törölték. Kérjük, hogy a légitársaságokkal való egyeztetés mellett isztambuli Főkonzulátusunkat + 90 535 341 1156 a vagy ankarai Nagykövetségünket a +90 531 882 6353 számon szíveskedjenek hívni.
Tovább