2018. május 28-án a Török Olimpiai Bizottsággal és a Türkinfo Alapítvánnyal együttműködve került bemutatásra „A török birkózók magyar edző keze alatt” című kiállítás, amelynek megnyitóján beszédet mondott Uğur Erdener, a Török Olimpiai Bizottság elnöke és Kiss Gábor nagykövet. A rendezvény méltó módon szolgálta a magyar sportélet eredményeinek bemutatását, Törökországban máig számon tartják, hogy Péter Rezsőnek köszönhetően vált sikeressé a birkózás sportága, amelyet számos olimpiai érem bizonyít.

2018. május 28-án nagykövetségünk, a Türkinfo Alapítvány és a Török Olimpiai Bizottság együttműködésében került bemutatásra „A török birkózók magyar edző keze alatt” című kiállítás. A megnyitón beszédet mondott Uğur Erdener, a Török Olimpiai Bizottság elnöke és Kiss Gábor nagykövet. A Péter Rezső magyar birkózóedző 1920‒30-as évek Törökországában végzett munkáját, és a modern török birkózás megújításában vállalt jelentős szerepét bemutató fotókiállítás megnyitóján részt vettek az edző leszármazottjai, lánya, az Isztambulban született Péter Leila Lídia, valamint unokái Gáspár Tibor és Gáspár Péter, illetve a Turkinfo Alapítvány képviseletében Szűcs Bianka projektvezető. A sportdiplomáciai szempontból egyedülálló kiállítás nyitó ünnepségén megjelent többek között Törökország egyik legünnepeltebb sportolója, Ahmet Ayık olimpiai- és világbajnok birkózó.

A megnyitó keretében Szűcs Bianka, a kiállítás anyagát összeállító Türkinfo Alapítvány képviseletében röviden bemutatta Péter Rezső életútját, különös tekintettel törökországi munkásságára. Uğur Erdener beszédében kifejtette, a törökök számára mennyire kiemelt sportág a birkózás: Péter Rezső tevékenységének megkezdéséig az olajbirkózás, ezt követően a modern szabad- és kötöttfogású birkózás az egyik legsikeresebb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó sport Törökországban. Ezt alátámasztja, hogy az olimpiákon török sportolók által nyert érmek jelentős hányadát a birkózók hozták. Erdener beszédében Rezső Pétert méltatva elmondta, hogy a török birkózás eredményessége a magyar edzőnek köszönhető, aki megteremtette a kötöttfogású birkózás alapjait az országban. Rezső Péternek köszönhetően nyerte meg 1936-ban az olimpiát Yaşar Erkan török birkózó. Az elnök ugyancsak méltatta a nagykövetség és a Török Olimpiai Bizottság együttműködését és kifejezte készségét a sport kapcsolatok további erősítése iránt.

A megnyitó ünnepségen Kiss Gábor beszédében hangsúlyozta a sportdiplomácia jelentőségét a társadalmi kapcsolatok tekintetében és tolmácsolta Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökének üdvözletét a jelenlévőknek. A nagykövet kifejezte reményét, hogy a két ország közötti sportdiplomáciai kapcsolatok bővülni fognak, amelynek érdekében nagykövetségünk mindent meg fog tenni. Aláhúzta, a kiállítás – sporttörténeti értékén túlmenően – azért is érdekes, mert betekintést nyújt a modernizáció küszöbén álló Törökország mindennapjaiba is.