18 Oct

Az Ankarai Nagykövetség és az Ankarai Iparkamara, az Exim, a HIPA és az ALX Török-Magyar Kereskedőház közreműködésével tájékoztató napot tartott török vállalatoknak a magyarországi üzleti és befektetési lehetőségekről.

A Magyar Napok részeként október 18-án a magyarországi üzleti és beruházási lehetőségekről szervezett tájékoztató napot a Magyar Nagykövetség és az Ankarai Iparkamara, amelyen felszólat Kiss Gábor nagykövet is. A mintegy 40, zömében az ankarai ipar parkban működő vállalat vezetőivel már az előadásokat követő fogadáson megkezdődött az eszmecsere az együttműködés lehetséges irányairól.

 

 

Beszédében a nagykövet bátorította a résztvevőket magyarországi üzleti tevékenységük elindítására és erősítésére, hozzátéve, hogy beruházás támogatási es finanszírozási eszközök sokasága áll rendelkezésükre. A nagykövet felidézte a Ravaber cég magyarországi beruházásának és az önkormányzattal való együttműködésnek a példáját és arra buzdította az ankarai vállalatokat, hogy indítsanak hasonló projekteket.

A nagykövet hangsúlyozta: Magyarország minden lehetséges fórumon kiállt Törökország EU integrációja mellett, hozzátéve, hogy Magyarország és Törökország között nincsenek politikai nézeteltérések. Felidézve Kayseri város delegációjának szeptemberi budapesti látogatását, elmondta, hogy Magyarország célja közös üzleti lehetőségek megteremtése.

 

 

Nurettin Özdebir az Ankarai Iparkamara elnöke, beszédében kiemelte, hogy Magyarország sok lehetőséget kínál a befektetőknek, jól képzett munkaerővel, fejlett infrastruktúrával rendelkezik. Elmondta, hogy a befektetési környezet is nagyon kedvező: míg Törökországban a társasági adót 22 százalékra emelték, ez Magyarországon mindössze 9 százalék, a bérteher pedig Törökországban több mint a duplája a magyarországinak.