17 Oct

Magyarország az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából több helyen zajló eseménysorozatot rendez október 19. és 21. között Ankarában. A kulturális programok mellett a magyarországi üzleti és beruházási lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A magyar nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Nagykövetség az Ankara Egyetemen Kós Károly és a Konstantinápolyi Magyar Tudományos Intézet – A magyar kulturális diplomácia 100. évfordulója címmel rendez kiállítást. A tárlatot Szőcs Géza kulturális ügyekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott nyitja meg október 19-én.

A programsorozat részeként számos kulturális program várja a Magyarország iránt érdeklődőket a JW Mariott Hotelben, ahol a Magyar Kulináris Napok keretében Füzy Zsolt, Krutek László és Roncsák Norbert mesterszakácsok készítenek hagyományos magyar ételeket.

A JW Stakehouse étteremben október 20-án, a Fires and Flavours étteremben pedig október 21-én Nyáry Lászlót és cigányzenekarát hallgathatja meg a közönség.

Október 19-21. között a Sky Vue bárban estenként a Nyáry Károly Trió játsza el a jazz klasszikusait.

A Magyar Napok részeként október 18-án a magyarországi üzleti és beruházási lehetőségekről szervezett tájékoztató napot a Magyar Nagykövetség és az Ankarai Iparkamara.