Az Ankarai Magyar Nagykövetség Katonai Attasé Hivatala 2018. május 23-án rendezte meg fogadását a Magyar Honvédelem Napja alkalmából. A fogadáson török részről díszvendégként Necdet Tuna dandártábornok, a Török Fegyveres Erők Vezérkara Hadtörténeti Intézetének parancsnoka vett részt.

2018. május 23-án az ankarai Atli Hotelben került sor a Magyar Honvédség Napja alkalmából szervezett haderőnapi fogadásra. A rendezvényen több mint százhúszan vettek részt, közöttük nagy számban a török katonai vezetés, valamint a helyi diplomáciai testület tagjai, több nagykövet, továbbá a különböző országok véderő, katonai és légügyi attaséi. Az esemény fővendége török részről Necdet Tuna dandártábornok a Török Fegyveres Erők Vezérkara Hadtörténeti Intézetének parancsnoka volt. Mellette további négy tábornoki rendfokozatú katona jelent meg, valamint a török Parti Őrség parancsnokhelyettese, Cengiz Fitöz ezredes is. 

A magyar véderő attasé köszöntőjét követően, Kiss Gábor nagykövet beszédében méltatta az ünnep történelmi jelentőségét, Buda visszavételének hőseit, akik például szolgálhatnak a jövő generációi számára is. Elismerően szólt a magyar katonák odaadó szerepvállalásáról mind a határvédelem területén, mind pedig a különböző békemissziók feladatainak végrehajtása során. Említést tett a magyar NATO hozzájárulásról, valamint a magyar haderő tízéves fejlesztési és modernizálási tervéről és annak első eredményeiről. A nagykövet beszédében ugyancsak méltatta a magyar-török kétoldalú kapcsolatokat, ezen belül is a két ország egyre erősödő együttműködését a védelem területén.