Hírek

V4-nagykövetek előadása a Visegrádi Együttműködésről a török Külügyminisztérium Diplomáciai Akadémiájának hallgatói részére

A helyi V4 elnökségi programunk részeként 2018. június 12-én a török KüM Diplomáciai Akadémiáján került sor a Visegrádi országok ankarai nagyköveteinek előadására. A leendő török diplomaták előtt a képviseletvezetők tájékoztatást adtak a V4 csoport történetéről, jelenéről, valamint célkitűzéséről, különös tekintettel az együttműködés nemzetközi vonatkozásaira, így a Visegrádi Csoport és Törökország kapcsolataira is.
Tovább

Közép-európai filmfesztivál Ankarában

2018. június 7-én került sor Ankarában a Közép-európai Filmnapok megnyitójára. A június 10-ig tartó rendezvény keretében a V4 országokat reprezentáló nyolc film kerül bemutatásra.
Tovább

Zongorakoncert az ankarai magyar V4 elnökségi év zárása alkalmából

2018. június 6-án nagykövetségünk a magyar V4 elnökségi év ankarai záró programjaként zongorakoncertet szervezett a nagyköveti rezidencián Medgyesi Zsolt junior príma-díjas zongoraművész közreműködésével.
Tovább

Magyar Nap Rodostóban

Rodostóban 2018. június 2-án, a helyi Cseresznye Fesztivál keretein belül került sor ismét az immáron hagyománnyá vált Magyar Napra. A Rákóczi Emlékház és Múzeumnál nagy érdeklődés mellett koszorúzással egybekötött ünnepségen beszédet mondott a helyi Török-Magyar Baráti társaság elnöke, valamint a város polgármestere is. Utóbbi beszédében bejelentette, az önkormányzat szándéka felújítani egy épületet a Rákóczi Emlékház melletti utcában, ahol „Török-Magyar Kulturális Intézet” kapna helyet.
Tovább

„A török birkózók magyar edző keze alatt” című kiállítás bemutatása Ankarában

2018. május 28-án a Török Olimpiai Bizottsággal és a Türkinfo Alapítvánnyal együttműködve került bemutatásra „A török birkózók magyar edző keze alatt” című kiállítás, amelynek megnyitóján beszédet mondott Uğur Erdener, a Török Olimpiai Bizottság elnöke és Kiss Gábor nagykövet. A rendezvény méltó módon szolgálta a magyar sportélet eredményeinek bemutatását, Törökországban máig számon tartják, hogy Péter Rezsőnek köszönhetően vált sikeressé a birkózás sportága, amelyet számos olimpiai érem bizonyít.
Tovább