A magyar állampolgárok – valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is – Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak. (A vízumkötelezett családtagok csak vízummal utazhatnak be.)

Korlátozás nélkül beutazhatnak az Európai Unió tagállamának és az EGT részes tagállamának (Izland, Liechtenstein, Norvégia) állampolgárai, ezen túlmenően Svájc állampolgárai, valamint családtagjai. Korlátozás nélkül beléphetnek Szerbia állampolgárai. Sem kötelező egészségügyi vizsgálat, sem karantén kötelezettség nincs, függetlenül a kiindulás országától. Szerb állampolgárok esetében ugyanakkor, ha a beutazást követő 14 napon belül a COVID-19 betegség tünetét észlelik, úgy lakóhelyüket, tartózkodási helyüket, szálláshelyüket nem hagyhatják el.

A teherforgalomra, valamint a hivatalos útlevéllel Magyarországra érkezőkre szintén nem vonatkozik korlátozás.

Az általános beutazási tilalommal érintett személyek esetében továbbra is fennmarad a kérelem alapján a beutazás lehetősége. A kérelem továbbra is kizárólag elektronikus úton, magyar nyelven nyújtható be az alábbi honlapon https://ugyintezes.police.hu/web/guest/uj-ugy-inditasa/

Az engedélyes a Magyarországra való belépéskor egészségügyi vizsgálaton esik át: akinél az egészségügyi vizsgálat COVID-19 betegség gyanúját állapítja meg, Magyarország területére nem léptethető be, b) akinél a COVID-19 betegség gyanúja nem merül fel, 14 napra a járványügyi hatóság által kijelölt karanténban vagy hatósági házi karanténban kerül elhelyezésre.