Az ankarai nagykövetség, Kedvenc Dalom egy Képben címmel, hagyományőrző rendezvényt tartott gyermekek számára a Kodály emlékév alkalmából. 

 

 

A programot 2017. november 4-én Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából rendezték az Ankarában élő magyar diaszpóra, valamint a magyar kultúra iránt elkötelezett török gyermekek és fiatalok számára.

 

 

A rendezvény célja Kodály Zoltán munkássága és a magyar zenekultúra iránti érdeklődés felkeltése és a készségfejlesztés (ének-zene, irodalom, rajz, földrajz) volt a tantárgyak közötti kapcsolatteremtés módszerével. A foglalkozás szakképzett képzőművész és pedagógus közreműködésével zajlott le.

 

 

Kiss Gábor nagykövet köszöntőjében méltatta Kodály örökségét és ismertette az egybegyűltekkel az elkövetkezendő időszakban az Ankarában élő magyarok számára szervezendő programokat. A nagyköveti beszédet követő foglalkozáson a résztvevők megismerkedtek Kodály Zoltán életútjával, az ehhez kapcsolódó irodalmi és földrajzi érdekességekkel, népdalokat énekeltek, s ez utóbbiak kapcsán rajzokat készítettek.